На окупованій Донеччині кількість учасників мілітарного руху “Молода Гвардія – Юнармія” перевищила 4 тисячі

Дата: 12 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Росіяни та їхні поплічники продовжують системну мілітаризацію дітей на окупованій Донеччині: з 1 січня 2024 року до лав мілітарного руху “Молода гвардія – Юнармія” прийняли 1091 дитину з-поміж місцевих жителів, усього тут діють 150 загонів загальною кількістю 4100 “юнармійців”.

Про це проросійським медіа повідомив начальник штабу організації Віктор Пудак, пише ZMINA.

Фото з відкритих джерел

Окупаційний чиновник додав, що цієї осені до лав руху доєдналися ще 330 осіб. Зокрема в Маріуполі до лав “юнармійців” прийняли 29 юнаків. 

Тим, хто присягнув “на вірність Росії”, традиційно вручають два значки – загальноросійського та регіонального руху, а також юнармійську книжку, куди заноситимуть відомості про стаж, заохочення та додаткову підготовку. 

Нагадаємо, що мілітарний рух “юнармійців” створили на території окупованої Донецької області 5 квітня 2019 року. З липня 2023-го він входить до складу всеросійського військово-патріотичного дитячо-юнацького руху “Юнармія”. Станом на зараз тут створили понад 150 загонів кількістю понад чотири тисячі “юнармійців”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в окупованому Донецьку російський мілітарний рух “Молода Гвардія – Юнармія” проводить конкурс юних журналістів з-поміж “юнармійців”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter