У США жінку засудили за відмову повернути дітей батьку, якого звинувачують у насильстві над ними

Дата: 10 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У США 48-річна жінка, мати шістьох дітей Рейчел Пікрел-Гокінс, стала фігуранткою гучної судової справи після того, як відмовилася відновити звʼязок між своїми дітьми та їхнім батьком, якого звинувачують у сексуальному насильстві над ними.

Про це пише “Wonderzine Україна” з посиланням на The Washington Post.

Фото: Meg Froelich

Жінку засудили за неповагу до суду, оскільки вона відмовилася від проходження терапії воззʼєднання для двох своїх молодших синів з їхнім батьком, колишнім поліцейським Майклом Гокінсом.

Згідно з офіційними свідченнями, чоловіка звинувачують у сексуальному насильстві, яке триває вже майже 20 років. Звинувачення охоплюють неодноразові випадки зґвалтування рідної доньки та насильство над прийомними доньками від попередніх стосунків Пікрел-Гокінс.

Також чоловіка підозрюють у застосуванні поліцейських методів обмеження свободи до дітей та в тому, що він змушував своїх дітей бути свідками або учасниками жорстокого поводження з тваринами.

Адвокат Гокінса заперечив ці звинувачення, стверджуючи, що вони не мають доказового підґрунтя, і назвав жінку ненадійним свідком, який маніпулює дітьми.

Водночас депутатка від штату Колорадо Мег Фройліх зазначила, що нинішня система віддає пріоритет бажанням батьків відновити зв’язок з дитиною, а не вподобанням або заявленим побоюванням самої дитини. Вона зазначила, що деякі консультанти з терапії возз’єднання чинять тиск на дітей, щоб вони примирилися з тими, хто їх скривдив.

“Коли те, що ви є біологічно пов’язаними, стало підставою для примирення і прощення? Ми б ніколи не сказали такого постраждалій від сексуального насильства. Але дітям Пікрел-Гокінс сказали, щоб вони пішли до свого батька і пробачили його”, – підкреслила депутатка.

Нагадаємо, що суди захищають ймовірних кривдників не тільки в США. Так, у Німеччині дівчину, на імʼя Мая Р., покарали за образу одного з дев’яти чоловіків, які зґвалтували 15-річну дівчину в парку Гамбурга у вересні 2020 року. Вона отримала суворіший вирок, ніж сам засуджений ґвалтівник.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter