Евакуйовані за кордон з інтернатів діти мають повертатися в Україну в сімейні форми виховання

Дата: 07 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд за поданням міністерства соціальної політики вніс зміни до порядку тимчасової евакуації, зобов’язавши, щоб вивезені за кордон з інтернатів діти повертались в Україну в сімейні форми виховання. 

Про це розповіли у Мінсоцполітики. 

Ілюстраційне зображення. Фото: IOM Ukraine

Діти можуть повернутись до прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу, сім’ї опікунів/піклувальників, родини усиновлювачів та у патронатні родини. 

Влаштувати дитину в заклади або малі групові будинки тепер буде можливе лише у виключних випадках. До прикладу, якщо на місці тимчасової евакуації є обставини, які загрожують життю і здоров’ю дитини або обмежують її права на охорону здоров’я, освіту, фізичний, духовний і розумовий розвиток. 

При цьому діти можуть повертатися тільки на території громад, що мають “помірний” та “задовільний” рівні ризику безпеки відповідно до методики МОН.

Посадовці обіцяють, що до кожного випадку повернення підходитимуть індивідуально, оцінюючи потреби за спеціальною формою. Підставою для розгляду можливості повернення вважатимуть відповідне звернення дитини. 

Нагадаємо, що понад дві тисячі українських дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування перебувають за кордоном через вимушену евакуацію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter