На війні загинув кореспондент Новини.Live Богдан Затула

Дата: 04 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

На війні загинув нещодавно мобілізований 28-річний журналіст Новини.Live Богдан Затула.

Про це повідомило видання “Новини.Live”.

Богдан Затула. Фото з його фейсбуку

“Богдан долучився до нашої команди в травні 2024 року і висвітлював події у своєму рідному Харкові. Наш колега був талановитим та працьовитим журналістом. Знав, чим живе місто, завжди знімав наслідки атак окупантів, фіксуючи злочини російської армії. Богдан запам’ятався добрим та товариським, ніколи не відмовляв у допомозі”, – пригадали колеги полеглого журналіста.

31 липня Богдана мобілізували до лав ЗСУ.

Він загинув 26 серпня під час потужного артилерійського удару по навчальному центру в Новомосковську Дніпропетровської області.

В останніх дописах на своїй сторінці у фейсбуці Богдан Затула зізнався, що незадоволений роботою своїх командирів і жалкує, що пішов служити в армію.

Поховали його на Алеї Слави в Харкові.

Допомогти родині Богдана можна за посиланням.

Богдан Затула працював журналістом у “Фокусі” до 2021 року та у 2023 році – редактором стрічки новин ZN.UA, про що медіа повідомили на своїх сайтах. За даними ZN.UA, він був діловодом речової служби однієї з військових частин.

Також Затула працював журналістом в онлайн-медіа KHARKIV. За даними видання, про його смерть повідомив друг Руслан Зерницький. 

За даними Інституту масової інформації, Богдан Затула став 86-м медійником, який загинув унаслідок повномасштабної агресії Росії.

Нагадаємо, раніше під час ротації на Харківському напрямку загинула журналістка “Суспільного” та парамедикиня добровольчої організації парамедиків “Госпітальєри” Ірина Цибух. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter