Кількість постраждалих у Кураховому на Донеччині зросла до одинадцяти людей

Дата: 01 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Кількість постраждалих цивільних внаслідок атаки окупантів по центру Курахового на Донеччині зросла до одинадцяти.

Про це повідомила Донецька обласна прокуратура.

Курахове після російського обстрілу 1 вересня 2024 року. Джерело: Офіс генпрокурора

“Станом на 17:30 кількість поранених внаслідок обстрілу центру м. Курахове збільшилась до 11 осіб, серед яких 5 жінок та 6 чоловіків. Одна людина перебуває у важкому стані”, – йдеться у повідомленні.

Раніше було відомо про трьох загиблих і дев’ятеро поранених.

Прокуратура Донеччини розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни – частина 2 статті 438 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, під час обстрілу центру Курахового 1 вересня 2024 року окупанти, ймовірно, використали проти мирного населення ствольну артилерію та РСЗВ “Ураган”. 

Внаслідок влучання снарядів троє цивільних отримали травми, несумісні з життям, та загинули на місці. Ще одна людина померла у лікарні під час надання невідкладної медичної допомоги.

П’ятеро жінок та троє чоловіків дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. У них діагностовано осколкові поранення.

У місті пошкоджено багатоквартирні й приватні будинки, автомобілі. Остаточна кількість постраждалих ще встановлюється.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що росіяни вкотре атакували Курахове на Донеччині 1 вересня 2024 року в День знань. Влучили по приватному сектору та багатоповерхівках у середмісті, вбили та поранили цивільних жителів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter