У Бразилії суд призупинив доступ до соціальної мережі X

Дата: 31 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

30 серпня телекомунікаційний регулятор Бразилії після постанови суду призупинив користувачам доступ до соціальної мережі X, якою володіє американський мільярдер Ілон Маск.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело: сторінка Ілона Маска в соцмережі Х

Соціальна медіаплатформа у четвер увечері пропустила встановлений судом термін для призначення законного представника у Бразилії, що й спричинило призупинення її діяльності в цій країні.

Маск стверджував, що суддя Верховного суду Александр де Мораес намагався запровадити невиправдану цензуру, тоді як суддя наполягав на тому, що в соцмережах потрібно регулювати хейт.

“Вони закривають основне джерело правди № 1 у Бразилії”, – написав Маск.

Зазначається, що суддя де Мораес дав таким компаніям, як Apple і Google, пʼять днів для видалення X зі своїх магазинів застосунків і блокування соцмережі в системах iOS і Android. Ті, хто використовує VPN для доступу до X, можуть отримати штрафи до 9 тисяч доларів.

На це Маск зазначив: “Александр де Мораес – злий диктатор, який виконує роль судді”.

Вважається, що рішення судді може призвести до втрати медіаплатформою X одного з найбільших і найбажаніших ринків у той час, коли Маск має труднощі з доходами від реклами на цій платформі.

Як повідомляється, заборона діятиме, доки X не призначить нового законного представника в Бразилії та не сплатить штрафи сумою майже 3 мільйони доларів за порушення бразильського законодавства.

Також у Бразилії заморозили банківські рахунки провайдера супутникового інтернету Starlink, який постачає компанія SpaceX, що належить Ілону Маску. Тобто тепер він не отримуватиме прибутку з країни. Маск заявив, що Starlink продовжить обслуговувати бразильців, включно з військовими, безплатно, “доки це питання не буде вирішено”.

Крім того, Мораес розпорядився оштрафувати тих користувачів, які продовжуватимуть отримувати доступ до X через VPN, на суму до 50 000 реалів (9 000 доларів США) на день.

Нагадаємо, 10 серпня після публічної суперечки з власником платформи X Ілоном Маском, президент Венесуели Ніколас Мадуро підписав указ про блокування в країні доступу до соціальної мережі на 10 днів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter