Влада “Талібану” заборонили змішані єдиноборства в Афганістані

Дата: 01 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

В Афганістані таліби заборонили змішані єдиноборства (ММА) через “невідповідність цього виду спорту вченню ісламу”.

Про це повідомило видання RMC Sport із посиланням на департамент фізичного виховання та спорту країни.

Ілюстративне фото. Джерело: leparisien.fr

Як пише видання, відповідний наказ видала поліція моралі талібського міністерства пропаганди чесноти та запобігання пороку. Там вважають, що цей вид спорту “не відповідає законам шаріату та суперечить вченню ісламу”.

Представники “Талібану” визнали змішані єдиноборства занадто жорстоким видом спорту, заняття яким може призвести до серйозних травм чи навіть смерті.

Одночасно із забороною ММА через “жорстокість” у березні Верховний лідер талібів Мавлаві Хібатулла Ахундзада оголосив, що Афганістан повернеться до публічного бичування жінок і забиття їх на смерть камінням за зраду. Він виправдав це рішення “продовженням боротьби проти західного впливу”, а противників таких заходів назвав “представниками сатани”.

Нагадаємо, наприкінці серпня поточного року в Афганістані ввели заборону для жінок говорити та показувати обличчя на публіці. Верховний лідер “Талібану” затвердив закони про “боротьбу з пороками та популяризацію чеснот”.

Раніше ZMINA повідомляла, що після приходу до влади “Талібану” рівень самогубств серед жінок у країні значно зріс. Офіційних цифр немає, однак за інформацією місцевих медіа, у 2022 році самогубство в Афганістані намагалися вчинити 188 жінок та 62 чоловіки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter