Путін прилетить у Монголію, де б його мали арештувати за ордером МКС

Дата: 29 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Російський диктатор Путін прилетить 3 вересня до Монголії, яка ратифікувала Римський статут та має арештувати його за ордером Міжнародного кримінального суду. 

Про це розповіли у пресслужбі російського диктатора. 

Напис: “Путін, Гаага чекає на тебе”. Фото: Reuters

Путін приїде до Монголії для участі в урочистостях, присвячених 85-річчю перемоги радянських та монгольських військ над японськими збройними силами на річці Халхін-Гол. 

Судячи з повідомлення пресслужби, обидва голови країн “обговорять перспективи подальшого розвитку російсько-монгольських відносин всеосяжного стратегічного партнерства, проведуть обмін думками щодо актуальних міжнародних та регіональних проблем”. 

Монголія у 2000 році підписала Римський статут, а ратифікувала його у 2003-му. Таким чином країна є учасником Міжнародного кримінального суду та зобов’язана виконувати його рішення. Ба більше, наприкінці минулого року монгольський суддя вперше потрапив до МКС, а влада країни на тлі цього говорила про “зростання та зміцнення репутації країни на міжнародній арені”. 

Українське МЗС поки публічно не коментувало новини щодо візиту Путіна до Монголії. 

Нагадаємо, що після того, як Путін та його уповноважена з прав дітей Марія Львова-Бєлова отримали ордери на арешт від МКС, пересування російського керманича світом стали обмеженими.

До прикладу, ще на початку минулого року в його планах було відвідати Південно-Африканську Республіку, щоб приєднатись до саміту БРІКС, але до країни він не доїхав, бо та ратифікувала Римський статут МКС та мала право його арештувати.

Росія погрожувала громадянам ПАР війною, якщо влада арештує Путіна, про що під присягою в суді розповів президент країни Сиріл Рамафоса

Втім, за час, відколи МКС видав ордер на арешт Путіна, він вже їздив до Казахстану, де його також мали б арештувати. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter