Укрпошта створила нову благодійну марку до Дня памʼяті захисників України, її назва – “Хвилина мовчання”

Дата: 28 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

29 серпня, у День пам’яті загиблих захисників України, Укрпошта офіційно презентує благодійну поштову марку під назвою “Хвилина мовчання”. Вона присвячена вшануванню пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які віддали свої життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Про це йдеться на офіційному сайті пошти.

Фото: Укрпошта

Офіційне погашення марок штемпелем “Перший день” відбудеться в Києві, а спеціальне погашення пройде в усіх регіонах країни.

День пам’яті захисників України встановили 29 серпня 2019 року, він повʼязаний з однією з найтрагічніших подій в історії російсько-української війни – Іловайською трагедією. Символом цієї дати став соняшник, який уособлює останній шлях, яким пройшли українські захисники через поля під час “зеленого коридору”.

Щодня о 9:00 ранку вся країна вшановує памʼять загиблих під час війни хвилиною мовчання, віддаючи данину пошани всім загиблим: військовим, медикам, цивільним, дорослим і дітям. Саме тому, як пояснює Укрпошта, нова марка отримала таку назву – “Хвилина мовчання”.

“На поштовому випуску “Хвилина мовчання” відтворені роботи донецького художника Сергія Майдукова “Марсове поле. Львів”  та “Меморіал на Майдані Незалежності. Київ”. З початком широкомасштабної війни синьо-жовті прапори майорять на могилах героїв по всій країні, нагадуючи про величезну ціну свободи. Доповненням до цього емоційного випуску є вірш геніальної української поетеси Ліни Костенко “І жах, і кров, і смерть, і відчай”, написаний у 2014 році, який підсилює атмосферу глибокої скорботи та шани”, – пояснює Укрпошта.

Тираж марки становить 350 тисяч примірників. Номінал марки – U (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх простих листів без оголошеної цінності масою до 50 грамів і поштових карток, еквівалент – 15 грн + 5,00 грн (додатковий номінал, призначений для відрахувань на соціальні, благодійні цілі). Кількість марок в аркуші – 5 + 1 купон. Тираж конверта “Перший день” становить 40 тисяч примірників, а папки – 500 примірників. 

Придбати цей поштовий випуск можна з 29 серпня у відділеннях поштового зв’язку, а також у Поштовому маркеті.

Нагадаємо, що 26 липня, напередодні Дня медика, Укрпошта презентувала у Львові нові благодійні поштові марки під назвою “Медики. На полі бою” та “Медики. В операційній”. Ці марки об’єднано в один марковий аркуш під загальною назвою “Героїчні професії. Янголи війни”.

А в червні минулого року Укрпошта випустила набір “Діти Перемоги малюють Україну майбутнього” з малюнками українських дітей. Дизайн марок розробляли діти. 

Частина грошей від продажів, а саме 40 гривень з кожного маркового аркуша, пішли на допомогу дитячим будинкам та дітям, які втратили батьків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter