ЄС створив серію відео про медіаграмотність та безпеку в інтернеті для українців на окупованій території

Дата: 26 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Європейський Союз у співпраці з українськими партнерами презентував серію відео під назвою InfoBridge. Цей проєкт націлений на підвищення рівня медіаграмотності та цифрової безпеки серед українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив регіональний менеджер проєкту Імоджен Черчилль у коментарі “Детектору медіа”.

Фото: Freepik

Так, серію роликів випустили разом із 24 каналом та інфлюенсером Денисом Казанським. Вона складається з п’яти відео, які охоплюють такі важливі теми, як безпечне користування месенджерами, захист персональних даних, уникнення цифрових загроз і критичне сприйняття інформації під час інформаційної війни. У відео також є практичні поради та інструменти, що допоможуть людям захистити себе під час перебування в окупації.

Ці відео розміщено на різних платформах, таких як ютуб, тікток, інстаграм та фейсбук, що дає можливість охопити широку аудиторію. До перегляду вже доступна серія щодо безпечного користування телеграмом.

Європейський Союз звернувся до українських мережевих партнерів, зокрема організацій та медіа, з проханням поширити цей контент серед українців на тимчасово окупованих територіях.

Мета проєкту полягає в тому, щоб максимально охопити вразливі групи населення, які наразі живуть на тимчасово окупованій території, та надати їм необхідні знання для захисту в умовах інформаційної агресії.

Запуск серії InfoBridge відбувся на тлі постійних загроз із боку Росії, яка активно використовує інформаційні технології для поширення дезінформації та впливу на свідомість українців. В умовах, коли тимчасово окуповані території є під особливою загрозою, доступ до достовірної інформації та знання основ цифрової безпеки стають надзвичайно важливими для населення.

Нагадаємо, що наразі українці найбільше довіряють соціальним мережам (47,3%), інтернету без соціальних мереж (43%) та телебаченню (34,1%). Утім, усі джерела інформації дещо втратили довіру в порівнянні з 2023 роком, особливо телебачення (34,1% проти 61,1%) та радіо (24,2% проти 41%). Довіра до друкованих медіа знизилася з 30,3% до 18%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter