Росіяни атакували безпілотником цивільне авто на Сумщині: загинуло подружжя

Дата: 24 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Уранці 24 серпня у Сумській області росіяни атакували безпілотником цивільний автомобіль, унаслідок вибуху загинули чоловік та дружина. 

Про це повідомили у Сумській обласній прокуратурі.

Наслідки російських обстрілів Сумщини

“За даними слідства, 24 серпня 2024 року близько 08:00 год, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, ворог, за попередніми даними, безпілотником атакував цивільний автомобіль, який рухався по трасі “Кіпті-Глухів-Бачівськ”, – йдеться у повідомленні.

Унаслідок атаки окупантів загинув 35-річний чоловік та його 34-річна дружина.

Прокурори розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Наслідки російських обстрілів Сумщини. Джерело: поліція області

Крім того, за даними поліції області, минулої доби на Сумщині 49 населених пунктів зазнали обстрілів, унаслідок цього поранень зазнали четверо людей.

“Минулої доби ворог завдав 266 ударів по території Сумської області. Загалом 49 населених пунктів зазнавали обстрілів з різних видів зброї. Внаслідок обстрілів поранення дістали 4 цивільні особи”, – зазначили в поліції.

Наслідки російських обстрілів Сумщини. Джерело: поліція області

Правоохоронці уточнили, що внаслідок обстрілів в області пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, багатоквартирний будинок, 13 приватних житлових будинків, 22 домогосподарства. Також зазнали пошкоджень об’єкти соціальної інфраструктури, обладнання та приміщення підприємств, навчальний заклад, 12 транспортних засобів, газопровід, ЛЕП.

Нагадаємо, на Сумщині триває евакуація з населених пунктів, які розташовані за 5 і 10 кілометрів від лінії зіткнення, а також запроваджуються обмеження на перебування у 20-кілометровій зоні. Для людей, які хочуть в’їхати у прикордонні населені пункти, запровадять систему перепусток.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter