Окупаційна влада Запорізької області розповідає про те, як молодь з ТОТ допомагає мешканцям російської Курщини 

Дата: 23 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Після контрнаступу ЗСУ на території Курської області окупаційна влада Запорізької області почала публікувати новини та дописи про те, що молоді люди з окупованої росіянами української території беруть участь в евакуації курчан, надають їм гуманітарну допомогу та навіть передають засоби РЕБ військовим збройних сил РФ на курському напрямку.

Про це ZMINA дізналась з російських ЗМІ та пабліків.

Джерело: Євгеній Баліцький

Так, голова окупаційної адміністрації Запорізької області, колаборант Євгеній Баліцький опублікував допис, що на минулих вихідних українські молоді люди виїхали до Курської області як волонтери російських організацій “Південь Молодий”, “Добровольча молодіжна дружина”, “Всеросійський студентський корпус рятувальників”. За його словами, вони поїхали туди на сім днів, щоб передати місцевим мешканцям, які перебувають у пунктах тимчасового розміщення, понад тонну гуманітарної допомоги.

“Охочих серед молоді бути там, де потрібна допомога, дуже багато, й вони хочуть їхати надовго”, – запевняє Баліцький.

Перед тим один з пропагандистських телеграм-каналів виклав відео про те, що на початку минулого тижня, молодь із захоплених регіонів Запорізької області спільно з “Народним фронтом” і Загальноросійський громадський рух “Народний фронт “За Росію” (Народний фронт) або Загальноросійський народний фронт (ОНФ) – коаліція громадсько-політичних організацій, громадсько-політичний рух, створений у травні 2011 року на пропозицію Путіна як “об'єднання на рівних” різноспрямованих політичних гравців з метою просування Росії вперед спільними зусиллями передали засоби РЕБ до адміністрації Глушківського району Курської області. А в дописі під відео автори зазначили, що, коли молоді люди прибули до Курської області, їх залучили до евакуації місцевих мешканців. 

Наразі, за інформацією ставленика Кремля Баліцького, молоді люди на окупованих територіях Запорізької області нібито допомагають у штабі, де сортують гуманітарну допомогу для мешканців прифронтових територій. 

Раніше ZMINA розповідала, що окупаційна влада, щоб інтегрувати молодь окупованих регіонів України в загальноросійський простір залучила їх до участі в акції на підтримку мешканців Бєлгорода та навколишніх населених пунктів.

І вже є випадки, коли  за два роки окупації та 10 років російської пропаганди діти з тимчасово окупованих регіонів Донецької та Луганської областей вже самі розповідають про злих укропів, які хочуть їм нашкодити, а також про утиск російської мови, нацистів і Бандеру. Тобто транслюють усі наративи російської пропаганди.

Читайте також: Перевиховання, зміна ідентичності та асиміляція: як Росія перетворює українських дітей на ресурс для агресії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter