Брати і сестри загиблих та безвісти зниклих матимуть відстрочення від мобілізації

Дата: 21 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

21 серпня, у середу, Верховна Рада України ухвалила закон №11391 щодо розширення кола військовозобов’язаних для надання відстрочення від призову на військову службу під час мобілізації.

Про це повідомив народний депутат України від парламентської фракції “Голос” Ярослав Железняк.

Фото: Depositphotos

Так, законопроєкт підтримали 310 народних депутатів.

Закон передбачає надання відстрочення від призову на військову службу під час мобілізації для військовозобов’язаних, чиї близькі родичі, зокрема рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра, загинули або зникли безвісти під час участі в бойових діях.

Один з ініціаторів законопроєкту – Олексій Гончаренко з “Європейської солідарності”.

“Давно порушував питання про те, що має бути надана відстрочка від призову чоловікам, у яких неповнорідний брат чи сестра загинули або зникли безвісти на війні. Бо в законі про мобілізацію досі було про відстрочку тільки для повнорідних. Нарешті виправляємо цю несправедливість”, – підкреслив він.

Цей документ, після того, як його підпише президент України Володимир Зеленський, вноситиме зміни до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Нагадаємо, що в липні минулого року Зеленський підписав закон №8009, який дозволяє військовослужбовцям звільнятися зі служби під час воєнного стану, якщо хтось із їхніх рідних загинув чи зник безвісти. Однак це не стосується випадків, коли такими потерпілими є цивільні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter