На Полтавщині збудували житловий комплекс для внутрішніх переселенців

Дата: 18 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У селі Нехвороща на Полтавщині родини вимушених переселенців заселятимуть у новозбудований комплекс із чотирма двоповерховими квартирами.

Про це інформує “Суспільне Полтава” з посиланням на очільника Нехворощанської ТГ Віктора Дубовича.

Житловий комплекс для ВПО. Джерело: “Суспільне Полтава”

Житловий комплекс у Нехворощі для родин, які вимушено переїхали до села через повномасштабну війну, почали будувати наприкінці серпня 2023-го. На його будівництво спрямували понад 12,5 мільйона гривень. З них мільйон 250 тисяч – це гроші громади, решта – Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Подружжя Михайла й Альони Заікіних, яке проживає у квартирі житлового комплексу, приїхало до Нехворощі із Нової Каховки на Херсонщині.

Ми з чоловіком обоє лікарі-стоматологи, і в Нехворощі нам запропонували роботу. Звичайно, дуже раді, що в нас буде житло, навіть і не вірилося… Дуже хочеться прокидатися у своїх ліжках, відчувати безпеку, навіть ці всі дрібнички закупити, свої ложки, виделки, свою каструльку, сковорідку, дуже цього не вистачало”, розповіла Альона Заікіна.

У будинку чотири двоповерхові квартири, площею 80 метрів квадратних. На подвір’ї поклали бруківку, облаштували дитячий майданчик та звели гараж для авто. Родинам, яких заселять у квартири, надали й роботу в селі.

“Ми приїхали з Донецької області, місто Українськ. Це – невеличке місто десь за 45 кілометрів від Донецька. Я працювала там на шахті головним бухгалтером, приїхали сюди ми, два роки вже буде 26 серпня, і влаштувалася у нашу сільську раду спеціалістом у відділ архіву”, додала переселенка із Донеччини Людмила Нешина.

Дитмайданчик на території житлового комплексу для ВПО. Джерело: “Суспільне Полтава”

За словами голови Нехворощанської громади, поки що ордери на це житло видаватимуть для тимчасового проживання переселенців, адже це комунальне житло.

“Але надалі, я думаю, що воно буде підлягати під приватизацію”, – уточнив посадовець.

Квартири повністю готові для заселення. Сюди підведені каналізація, вода, газ, електроенергія. У приміщеннях є все необхідне для життя, окрім меблів, меблі є лише на кухні. 

Дубович додав, що таким чином у громаді також намагаються розв’язати проблему з кадрами, адже немає кому працювати у сфері обслуговування, особливо в медицині.

Нагадаємо, за кошти благодійного фонду CORE у Копичинецькій громаді у Тернопільській області відновили 27 будинків для родин ВПО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter