Лише 11% українських лікарів-біженців отримали ліцензії на медичну практику в Німеччині

Дата: 04 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Українські медики, які приїхали у Німеччину після початку повномасштабної війни, через бюрократію не можуть працювати за фахом.

Про це повідомляє видання WELT.

Фото: УНН

За інформацією журналістів, з початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну понад 1674 лікарів-біженців подали заявки на отримання медичної ліцензії в Німеччині, але оброблені були лише 187 заявок, попри те, що в країні не вистачає лікарів.

За даними видання, в такій ситуації опинилися всі кваліфіковані спеціалісти з країн, які не входять до Європейського Союзу і повинні підтверджувати свій диплом. Час отриманням ліцензії на медичну практику зазвичай становить від 15 місяців до трьох років.

Цей результат є жахливим. Ступінь бюрократії зараз також паралізує такі невідкладні процеси, як визнання лікарів“, – зазначив президент Німецької асоціації лікарень Геральд Гасс.

Він вважає, що держава не може дозволити собі далі утримувати кваліфікованих працівників замість того, щоб направляти їх туди, де їх гостро потребують.

Міхаель Кречмер, прем’єр-міністр  Саксонії закликає пришвидшити визнання професійних кваліфікацій, отриманих за межами Євросоюзу.

Той факт, що навіть 30 відсотків біженців війни з України не мають роботи в Німеччині, це значно нижчий відсоток, ніж у більшості інших європейських країн, свідчить про те, що наші правила неправильні“, – висловив свою думку політик.

Нагадаємо, згідно з дослідженням Інституту дослідження ринку праці та професій (IAB) середній рівень зайнятості українських біженців у Німеччині сягне 55% тільки через 10 років інтеграції. Працевлаштування гальмує висока частка матерів-одиначок та поганий стан здоров’я.

Раніше ZMINA повідомляла, що за останній рік в Естонії працевлаштувалося на 10% більше українських біженців у порівнянні з минулим роком. Державні виплати біженцям за перший квартал 2024 року становили 7 мільйонів євро, при цьому кількість людей, які потребують підтримки, зменшилася.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter