Судитимуть за нібито тероризм: окупанти передали до суду в РФ справу двох мешканців Херсонщини

Дата: 31 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Двох чоловіків з окупованої Херсонщини звинуватили в підготовці терористичного акту, а окупаційна прокуратура скерувала їхню справу для розгляду в Південному окружному воєнному суді в Ростові-на-Дону. 

Про це повідомляє слідком РФ. 

Слідком РФ на окупованій частині Херсонської області звинуватив 29-річного і 34-річного мешканців Херсонської області в тому, що вони начебто у вересні 2022 року готували терористичний акт у місті Херсоні. Також їм інкримінують:

  • навчання для вчинення терористичного акту,
  • належність до терористичної організації.

На думку російських слідчих, двоє чоловіків із травня 2022 року вступили до лав терористичної організації, яку створив співробітник ГУР. У цій організації один з чоловіків здобув уміння підривної справи. 

Восени 2022 року вони нібито отримали завдання від свого куратора з ГУР підірвати саморобною вибухівкою колаборанта. Вони начебто приїхали до Херсона із саморобною вибухівкою та встановили спостереження за об’єктом. Згодом планували розмістити вибуховий пристрій в автомобілі “цілі” й підірвати його. 

Нагадаємо, що на окупованих з лютого 2022 року територіях України російські війська та спецслужби розгорнули безпрецедентну систему для виявлення та ізоляції всіх цивільних, підозрюваних у відкритому чи прихованому протистоянні російському вторгненню. До них навмисно застосовують насильницькі зникнення, свавільні затримання, позасудові вбивства, катування та інші види жорстокого поводження, сексуальне насильство, депортацію з грубим порушенням міжнародного права прав людини та міжнародного гуманітарного права. 

Торік майже кожен п’ятий, засуджений за теракт у Росії, був уродженцем України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter