В англійській танцювальній школі вбили трьох дівчат: після цього в країні спалахнули заворушення

Дата: 31 Липня 2024
A+ A- Підписатися

29 липня в місті Саутпорт поблизу Ліверпуля стався напад на дитячий танцювальний клуб, присвячений творчості Тейлор Свіфт. Від ножових поранень загинули дві дівчинки, а третя померла пізніше в лікарні. П’ятеро дітей перебувають у критичному стані. Підозрюваний – 17-річний хлопець, дії якого бачили очевидці. Наступного дня, після заходу памʼяті про трьох загиблих дітей, у місті спалахнули заворушення між радикальними протестувальниками та поліцією. 

Про це повідомляє ВВС.

Фото: Reuters

Хлопця одразу заарештували за підозрою у вбивстві і замаху на вбивство. 

Заворушення, у яких брали участь прихильники ультраправої ісламофобської Ліги захисту Англії, почалися поблизу місця проведення пам’ятного заходу. Кілька сотень людей атакували мечеть, підпалювали автомобілі та сміттєві баки, а також завдали шкоди місцевому магазину.

Під час заворушень постраждало 39 поліцейських, восьмеро з них отримали серйозні травми. Три службові собаки також постраждали, двох з них закидали цеглою.

Прем’єр-міністр Кір Стармер засудив насильство на панахиді, обіцяючи, що винні будуть притягнуті до відповідальності.

Поліція заявила, що мотиви нападника досі залишаються невідомими. Підозрюваний народився в Уельсі та жив у сусідньому селі.

Нагадаємо, на початку травня цього року поліція штату Вісконсин, що в США, застрелила учня, який прийшов до місцевої середньої школи зі зброєю. За інформацією правоохоронців, школяр не встиг потрапити до будівлі навчального закладу.

У 2022 році в США конгресмени ухвалили новий законопроєкт про посилення контролю за обігом зброї. Його вважають одним з найважливіших за останні 30 років.

Закон ухвалили після значного резонансу через два великі інциденти зі стріляниною, що сталися минулого місяця, – у супермаркеті в Буффало (штат Нью-Йорк) і в початковій школі в Ювальді (штат Техас), унаслідок яких загинула 31 людина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter