Бронювання від мобілізації вже отримали понад 76 тисяч співробітників стратегічних підприємств

Дата: 28 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Через електронний портал “Дія” бронювання від мобілізації отримали вже понад 76 тисяч співробітників критично важливих підприємства та підприємств, що забезпечують Сили оборони.

Це сталося лише за тиждень від початку бронювання у “Дії”, повідомила перша віцепремʼєр-міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Джерело: infocity.kharkiv.ua

Можливість отримати бронь певним категоріям працівників з’явилася 17 липня 2024 року.

Як працює бронювання через “Дію”

  • Відповідні міністерства та ОВА вносять до Єдиного переліку підприємства, які мають право на бронювання працівників.
  • Керівники підприємств подають через “Дію” списки військовозобов’язаних, яких потрібно забронювати.
  • Система автоматично перевіряє дані військовозобов’язаних через реєстри. При цьому військовозобов’язаний має бути офіційно працевлаштований, його військово-облікові дані мають бути у Реєстрі військовозобов’язаних “Оберіг”. 
  • Дія протягом доби надсилає сповіщення керівнику про результат розгляду.

У разі позитивного рішення система автоматично переводить військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії бронювання. З цього моменту він вважається заброньованим, а інформація про бронювання зʼявляється в застосунку Резерв+. 

Людина також може подати документи на бронювання у паперовому форматі, а також отримати паперове підтвердження бронювання. Обидві форми подачі документів мають однакову вагу. 

Процес бронювання займає не більше години, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Тижнем раніше влада анонсувала появу у застосунку “Дія” нової функції, що дозволить компаніям бронювати своїх працівників від призову на військову службу.

Водночас Міністерство оборони запустило мобільний застосунок “Резерв+” для військовозобов’язаних, призовників та резервістів. Там можна оновити свої дані онлайн. 

Нагадаємо, що раніше експерти звертали увагу, що в Україні немає механізму та законів, що допомогли б захистити персональні дані. Опитаний журналістами видання “Ліга” прессекретар Українського кіберальянсу Шон Таунсенд каже, що хакерам зазвичай нецікаві загальні обіцянки про “комплексні системи захисту” та “атестати держспецзв’язку”.

Тим часом Міноборони України заявляло, що розробило механізми комплексного захисту персональних даних, які вноситимуть до реєстру військовозобов’язаних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter