Побив цивільного під час окупації Київщини: СБУ повідомила про підозру російському військовому

Дата: 24 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України підозрює 24-річного Олександра Тамряна в порушенні законів та звичаїв війни. Зокрема, у побитті цивільного під час окупації Київщини.

Текст підозри російському військовослужбовцю оприлюднили на сайті Офісу генпрокурора. 

Російські окупанти. Джерело: Reuters

Так, у середині березня 2022 року військовослужбовець 14 окремої бригади спеціального призначення збройних сил РФ Олександр Тамрян разом з іншими солдатами тримав під контролем село Козаровичі Київської області.

14 березня Тамрян і ще четверо невстановлених окупантів на військовій вантажівці “Урал” приїхали до будинку місцевого мешканця, 51-річного чоловіка. Російські військові звинуватили його в коригуванні вогню та допомозі ЗСУ. 

Намагаючись “вибити” зізнання, його побили, заподіявши множинні підшкірні гематоми, переломи кількох ребер, забої мʼяких тканин на різних ділянках тіла.

Згодом Тамрян сказав чоловікові, що за п’ять хвилин повернеться і вбʼє його. Потерпілий злякався і покинув свій будинок, щоб урятувати життя. Зробити це йому допомогла сусідка.

За це Тамряну загрожує термін позбавлення волі від 8 до 12 років.

Нагадаємо, що Головне слідче управління Національної поліції України оприлюднило підозри військовим РФ Євгену Мешалкіну й Артуру Платіцину. Їм інкримінують порушення законів і звичаїв війни, зокрема жорстоке поводження з цивільним населенням та умисне вбивство.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter