В Україні на окупованих територіях РФ може тримати понад 30 тисяч росгвардійців

Дата: 22 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Російська влада в межах вторгнення в Україну нині може тримати на окупованих територіях понад 30 тисяч військових Росгвардії.

Такою оцінкою поділилася розвідка Великої Британії. 

Ілюстративне зображення

Передова бойова частина Росгвардії, 116 бригада спеціального призначення, найімовірніше, складається з трьох полків військ та має доступ до танків, БМП й артилерії.

Втім, як кажуть британські розвідники, більшість росгвардійців майже напевно займається забезпеченням тилу. З початку 2024 року Росгвардія намагалася наростити свої передові сили, поглинаючи російські іррегулярні формування, наприклад бойовиків з окупованої Донеччини. 

У Росії підрозділи росгвардійців зазвичай використовують для придушення протестів. Навіть у своїй країні, як, наприклад, зазначають дослідники Центру аналізу європейської політики (CEPA), росгвардійці відомі особливою жорстокістю до населення.  

У 2022 році в Херсоні, де після деокупації виявили чисельні катівні, РФ ввела підрозділи Росгвардії на початку березня. 

Нагадаємо, що за розстріл цивільних на виїзді з Гостомеля заочно судитимуть росгвардійця Юрія Слабкова. Також підозру отримав російський генерал-лейтенант з Росгвардії Ігор Семиляка, причетний до “фільтрації” сотень тисяч жителів Донеччини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter