В окупованому Криму через велике дорожнє будівництво під загрозою опинився ліс

Дата: 17 Липня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Росією Криму розпочали велике дорожнє будівництво – від траси “Таврида” планують зробити нову дорогу до Судака, через це під загрозою опинився кримський ліс.

Про це йдеться в матеріалі Крим.Реалії.

Будівництво ділянки дороги до Судака в окупованому Криму

Активісти вважають, що внаслідок цього півострів може перетворитися на пустелю.

За даними окупаційних посадовців, вартість проєкту – майже 24 мільярди рублів. Ділянку дороги в чотири смуги планують в обхід Грушівки на Судак. Роботи мають завершити до 2027 року.

У кримському відділенні міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea уточнили, що основним лобістом будівництва нової дороги є Арткластер “Таврида”.

“Творці “Тавриди-АРТ” спочатку знищили природу бухти Капсель, але цього їм виявилося замало, тепер задля їхньої зручності будуть знищені сотні тисяч дерев, а кримський ліс упоперек розділить траса на чотири смуги”, – пояснили активісти.

Екоцид у Криму розвивається зі швидкістю, що лякає, заявили вони.

“Місцеві екологічні організації давно “одобрямс” будь-які забаганки влади, а за це “харчуються” на бюджетних грантах. Громадськість безсила, знаємо з прикладу забудови Капселя, як із екоактивістів роблять екстремістів. Тому лише якнайшвидша деокупація Криму дозволить зупинити це свавілля щодо кримської природи”, – зазначили у #LiberateCrimea.

Навіть кримський проросійський громадський діяч Борис Яремко вважає, що будівництво цієї ділянки дороги через ліс обернеться величезними втратами для екології регіону. Зокрема, будуть знищені безповоротно сотні тисяч дерев і чагарників, а разом з ними зникне ціла екосистема, з птахами й дрібними звірами.

Обурені будівництвом і місцеві жителі.

“Відчуття, що в Криму екології за умовчанням оголошено війну. Те, що відбувається, викликає не смуток навіть, а страх. Особливо коли їдеш ялтинською трасою і бачиш штабелі вирубаних дерев і знаючи “науковий” підхід місцевої (і не тільки) влади до питання збереження у нас культурно-історичного та природного середовища (наука ж фінансується у нас за класом “економ”)”, – написала у своєму коментарі до посту Яремка Ірина Філіппова.

Згадала вона також про багатоповерхівки в паркових зонах і масове вирубування зелені в такому перенасиченому транспортом місті, як Сімферополь.

Попри обурення кримчани визнають, що вплинути на ситуацію в реаліях окупації не можуть.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що окупанти в Криму збільшили безконтрольний видобуток корисних копалин, що становить небезпеку для майбутнього півострова як курортного регіону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter