На Megogo доступні освітні лекції від інституту Projector жестовою мовою

Дата: 16 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У розділі “Освіта” медіасервісу Megogo з’явились освітні лекції від онлайн-інституту Projector жестовою мовою. Переклад забезпечив медіасервіс у межах своєї соціальної ініціативи “Дивись як Чутно”. Доступними для перегляду є лекції з дизайну, маркетингу, побудови карʼєри.

Про це повідомляє Megogo.

“Мета ініціативи – надавати можливості для людей з порушеннями слуху зручно опанувати нові професії або покращити вже наявні навички у сферах, де вони можуть легко розкрити свій потенціал”, – розповіли в компанії.

Перші сім лекцій до жестового перекладу обрали, спираючись на рейтинг популярності освітнього контенту серед користувачів Megogo та з урахуванням порад фахівців Українського товариства глухих.

У вільному доступі наразі розміщено такі лекції: 

Бібліотека доступного освітнього контенту жестовою мовою від Projector у розділі “Освіта” на Megogo поповнюватиметься. Частина з відео є безоплатними, а деякі ролики входять до спеціальної передплати Projector.

У межах соціальної ініціативи “Дивись як Чутно”, заснованої Megogo 2014 року, для відібраних фільмів забезпечують переклад жестовою мовою, а також аудіоописи. На платформі створено окремий розділ з контентом жестовою мовою, у ньому – понад 500 позицій. Серед нещодавно викладених – серіал “Дім дракона”, фільми “Я, “побєда” і Берлін”, “Ми, наші улюбленці та війна”, “20 днів у Маріуполі”.

Раніше ZMINA писала, що онлайн-школа Skvot запускає безоплатний інклюзивний курс із ретуші фото у Photoshop для людей з порушенням слуху. Цей інклюзивний курс є першим на Skvot, але не останнім, кажуть в онлайн-школі. Далі планують запустити жестові курси з графічного дизайну й ілюстрації.

Нагадаємо, що в березні цього року в Україні відбувся національний етап міжнародного хакатону “Підлітки в ШІ” (Teens in AI). Перемогу з-поміж десяти команд здобула команда ліцею Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського, яка створила прототип застосунку ConnectAbility для навчання дітей основ жестової мови.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter