Російський військовий Монахов отримав ще одну підозру – за розстріл жінки в Бучі

Дата: 16 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Головне слідче управління Національної поліції України висунуло ще одну підозру російському військовому з Псковської області Денису Монахову. Цього разу – за умисне вбивство жінки в місті Буча Київської області.

Повідомлення про підозру оприлюднили на сайті Офісу генерального прокурора України.

Солдат армії РФ Денис Монахов. Фото із соцмереж

На основі встановлених фактів Монахова підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, а також в умисному вбивстві за частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України.

Слідчі НПУ встановили, що Денис Монахов, 1997 року народження, потрапив на територію України в складі першої самохідної артилерійської батареї 234 десантно-штурмового полку 76 десантно-штурмової дивізії Повітряно-десантних військ РФ. Бувши заступником командира першого самохідного артилерійського взводу, він незаконно перебував на території міста Буча. 

Орієнтовно 23 чи 24 березня, о 13-й годині, озброєний автоматом АК-12, він разом із чотирма військовослужбовцями РФ привів цивільну жінку на територію одного з домоволодінь у Бучі на вулиці Вокзальна, 58. Коли жінка спробувала втекти, Монахов убив її пострілами з автомата в голову та груди. Від отриманих поранень вона загинула на місці.

Згодом, після звільнення Київської області, на початку квітня 2022 року, її тіло знайшли українські правоохоронці та впізнали. Це була Оксана Сулима. Фото жінки з місця злочину, зроблене американськими журналістами, облетіло весь світ.

Злочини російських військових у Бучі. Фото: New York Times

Нагадаємо, що раніше поліція вже оголосила підозру Денису Монахову та Євгенію Шаповалову за розстріл 19 березня 2022-го цивільного в Бучі, який ішов повз ЖК “Континент”, а у вересні 2023 року Монахову повідомили про підозру у вбивстві охоронця супермаркету в Бучі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter