Абітурієнтам із Криму освітні центри допомагатимуть з отриманням документів

Дата: 12 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна” допомагають з отриманням документів.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

“У разі якщо у вступника з ТОТ відсутні документи, що посвідчують особу, або потрібна допомога з оформлення довідки ВПО тощо, представники освітніх центрів нададуть усю необхідну інформацію та підкажуть, куди звернутися”, – зазначив Уповноважений з прав людини.

Омбудсман також нагадав контакти свого центру, куди абітурієнти можуть звернутися по допомогу. Абітурієнтів просять телефонувати за номерами: 0 800 501 720, 044 299 74 08 та надсилати звернення електронною поштою: hotline@ombudsman.gov.ua.

Як відомо, з 1 червня в Україні розпочалася вступна кампанія для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій. Громадян закликали поширити інформацію про спрощену процедуру для таких вступників.

Раніше ZMINA повідомляла, що від початку 2024 року до травня 2024 року держава профінансувала перенавчання 9 тисячам громадян на майже 70 мільйонів гривень. Ваучер дозволяє здобути нову професію чи спеціальність або підвищити вже наявний професійний рівень. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter