На Черкащині прокуратура домоглася для засудженого студента громадських робіт, а не в’язниці

Дата: 10 Липня 2024
A+ A- Підписатися

На Черкащині апеляційний суд за клопотанням прокуратури призначив підлітку замість в’язниці громадські роботи за крадіжку. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора.  

Ілюстраційне зображення. Фото: ABC News / Jane Bardon

Засуджений – 17 річний підліток, який вчився в професійному ліцеї. 

За крадіжку суд першої інстанції призначив йому п’ять років позбавлення волі з іспитовим строком на один рік. Утім, прокурори кажуть, що хлопець скоїв злочин уперше, щиро розкаявся та має позитивні характеристики.

У підсумку в апеляції йому призначили 100 годин громадських робіт. 

У ОГП випадок назвали прикладом імплементації в практичну діяльність міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини. Раніше на Кіровоградщині прокуратура кілька разів домоглася м’якшого покарання для підлітків, винних у ДТП та крадіжці.

“За кожним фактом вчинення неповнолітніми кримінальних правопорушень ювенальні прокурори виокремлюють та аналізують їх причини і досконало вивчають всі обставини”, – кажуть прокурори. 

Україна входить до десятка європейських країн з найбільшою кількістю тих, хто перебуває в місцях позбавлення волі. В середньому 125 ув’язнених припадає на 100 тисяч населення, що є вищим за середній показник у Європі – 106 в’язнів на 100 тисяч населення.

Нагадаємо, що нещодавно в Одесі підліток пограбував жінку, щоб опинитись у в’язниці та не йти до армії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter