Відбулася шоста церемонія вручення премії “Створено Жінками” – 2024: кого відзначили?

Дата: 09 Липня 2024
A+ A- Підписатися

9 липня, у вівторок, відбулася шоста церемонія вручення премії “Створено Жінками”. Нагороду українським бізнесвумен вручала Франко-українська торгово-промислова палата (CCIFU). Цьогоріч на конкурс подалася рекордна кількість жінок – 425.

Про це повідомляє кореспондентка ZMINA.

Так, премія, заснована 2019 року, має на меті підтримку та розвиток жіночого підприємництва в Україні, просування гендерної рівності та сприяння сталому економічному зростанню.

Цьогоріч організатори закликали подаватися на конкурс жінок, які започаткували власну справу в Україні та продовжують вести підприємницьку діяльність попри повномасштабну війну. Значна частина проєктів безпосередньо стосувалася питань війни. Зокрема, тому, що деякі фіналістки через бойові дії та окупацію вимушені були покинути домівку та продовжувати розвиток бізнесу на нових місцях. 

“Незважаючи на те горе, яке нас застало вчора, ми вирішили все ж таки сьогодні зібратися тут для оголошення результатів яскравого і, найголовніше, корисного конкурсу. Ми щиро шануємо жіночі підприємства – це дуже важливо, тому що жінки України є прикладом для всього світу. Це символічна, вагома нагорода, яка щороку присуджується неймовірним жінкам – нашим українським леді”, – зазначила ведуча заходу, директорка з питань комунікацій, КСВ та залученості UKRSIBBANK BNP Paribas Group Яніна Ольховська.

У фіналі опинилися десять фіналісток – Марина Коршенюк, Ольга Мелих, Данута Кріль, Ольга Лекова, Тетяна Ковпак, Олеся Самойленко, Наталія Ольшанська, Іванна Білоус, Анна Павлусь та Дарія Антоненко. Частина з них отримала спеціальні відзнаки та подарунки від партнерів і спонсорів премії.

Утім, переможниць було тільки троє. Тож головний приз – 150 тисяч гривень на розвиток власної справи, членство в CCIFU на один рік та поїздку до Парижа – отримала Ольга Лекова. Жінка впродовж багатьох років займається будівництвом та архітектурою, а також – створенням безпечних та доступних середовищ. Наразі вона зі своєю командою облаштовує укриття і виготовляє комфортні меблі з переробленого пластику. У такий спосіб вона розвʼязує проблему не лише облаштованості укриттів, а й забрудненості навколишнього середовища. 

“Дякую всім! Хотіла порушити дуже важливу тему безпеки. Сьогодні головне – це безпека, це наші дії, наші слова і наша підтримка. Я дякую всім за нашу мужність, яку ми щодня виявляємо. За нашу віру в найкраще майбутнє. За нашу відданість країні. Слава Україні! Героям слава!” – сказала переможниця. 

Друге місце посів проєкт Марини Коршенюк, яка розробляє інструменти для персоналізованого лікування комплексних хвороб. 

“Хотілося б сказати кілька слів міжнародним організаторам та спонсорам. Я отримала неймовірне задоволення від участі в конкурсі, а також дуже рада представляти український міжнародний рівень. Наша команда брала участь у розробленні та підтримці програми Європейської комісії щодо реабілітації українських ветеранів, тому я була б дуже рада поспілкуватися з усіма зацікавленими людьми”, – підкреслила фіналістка.

Відзнаку за третє місце отримав проєкт Анни Павлусь, яка робить одяг для людей з інвалідністю, що користуються кріслами колісними.

“Дякую величезне! Це моя друга спроба участі в конкурсі, яка виявилася позитивною. Я дуже вдячна, що ви повірили в мене, я хочу донести те, що це – не просто одяг. Це і ще один доступний крок для людей на кріслах колісних. Зрозуміти це можна, тільки одягнувши цей одяг. Повірте, я прийшла на цю землю для цього проєкту!” – зазначила Анна.

Коршенюк та Павлусь також отримали грошові нагороди та призи від партнерів. 

Нагадаємо, що в червні в межах прайд-місяця відбувся вже традиційний захід – KyivPride Awards. Він був присвячений відзначенню внеску осіб, організацій та бізнесів у розвиток рівності та підтримки ЛГБТІК-спільноти в Україні. ZMINA писала, хто переміг цього року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter