На Харківщині внаслідок артобстрілу загинув волонтер Юрій Сафонов

Дата: 09 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу села Одноробівка на Харківщині 6 липня загинув 47-річний волонтер Юрій Сафонов.

Про це повідомили в Золочівській селищній раді.

Волонтер Юрій Сафонов. Фото: Золочівської селищної ради.

“Всю війну він залишався разом із земляками, волонтерив, підтримував тих, кому важко. Ще вчора допомагав відновлювати покрівлю над будівлею старостинського округу, підбадьорював односельців. Він ще зміг зателефонувати дружині, але отримані поранення були несумісні з життям”, – розповіли в селищній раді.

Юрій Сафонов понад 20 років присвятив роботі у сфері культури, був завідувачем Одноробівської філії будинку культури.

Нагадаємо, 6 липня, орієнтовно об 11:15, російські військові вчинили артилерійський обстріл села Одноробівка Золочівської громади Богодухівського району. Загинув чоловік. Його дружина зазнала поранень, її госпіталізували. Внаслідок ворожих ударів пошкоджено житлові будинки та господарчі будівлі.

В обласній поліції додали, що чоловік у момент обстрілу перебував у господарчій споруді на території домоволодіння. Поліція на місці обстрілу вилучила уламки та залишки боєприпасів. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством) Кримінального кодексу України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter