Жінки-ВПО, які мешкають на Заході України, можуть отримати 3 тисячі євро для розвитку бізнесу: що для цього потрібно

Дата: 14 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Внутрішньо переміщені жінки, які наразі проживають у Закарпатській, Івано-Франківській, Волинській та Львівській областях, можуть отримати до 3 тисяч євро на підтримку власного бізнесу.

Про це повідомляє проєкт Help-Hilfe zur Selbsthilfe_Ukraine, який і надає ці мікрогранти.

Фото: Adobe

Проєкт має на меті підтримати підприємства, які пропонують реалістичні та стабільні бізнес-ідеї для відновлення або розвитку своєї економічної діяльності. Мікрогрант (грошова допомога) передбачає фінансування на закупівлю обладнання та матеріалів на суму 3000 євро у гривневому еквіваленті за курсом НБУ на момент переказу.

Обов’язкові критерії відбору для участі в даній грантовій програмі:

  • довідка взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (ВПО) з 24 лютого 2022 року, проживання та ведення господарської діяльності в Закарпатській, Івано-Франківській, Волинській або Львівській областях;
  • бізнес має бути зареєстрованим, належати та керуватися заявником, який є громадянином України віком від 18 років;
  • грантові кошти можуть бути використані тільки на закупівлю обладнання та матеріалів, причому частка матеріалів не повинна перевищувати 20% від загальної суми;
  • відсутність притягнення до кримінальної відповідальності за корупцію чи шахрайство.

Проєкт підтримує бізнеси, що займаються крафтовим виробництвом і наданням сервісних послуг.

Водночас грант не покриває заробітної плати, оренди або ремонту приміщень, транспортних витрат та інших подібних витрат.

Заповнити заявку та отримати більше інформації можна за посиланням.

Нагадаємо, що згідно з дослідженням “Дієвість політики підтримки економічної активності жінок-ВПО”, попри те, що близько 78% переселенок успішно працевлаштовуються на роботу в нових громадах, в Україні досі простежується недостатній рівень інформованості жінок про спеціальні заходи та програми, які сприяють зайнятості ВПО.

Тож з метою підвищення ефективності політики підтримки економічної активності жінок-ВПО аналітики пропонують ряд заходів на державному рівні. 

Зокрема, необхідно створити єдиний реєстр вітчизняних та міжнародних організацій, які реалізують навчальні та грантові програми для жінок-ВПО, з переліком відповідних програм. Він має бути доступний як для організацій, які займаються сприянням економічній активності жінок-ВПО, так і для самих жінок-ВПО, які бажають брати участь у таких програмах.

Також слід розвивати співпрацю між організаціями, які займаються освітніми та грантовими програмами для різних категорій населення, в тому числі й для жінок-ВПО, з метою обміну інформацією та досвідом, проведення спільних інформаційних заходів.

Варто також розвивати взаємодію та координацію між суб’єктами, які сприяють економічній активності жінок-ВПО, з метою розробки та впровадження дієвих заходів для подальшої підтримки економічної активності жінок-ВПО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter