Шпигувала на користь РФ разом зі своїми дітьми: на Хмельниччині суд заарештував майно затриманої депутатки

Дата: 07 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Жителька Кам’янець-Подільського району (Хмельницька область) разом зі своїми дітьми передавала інформацію про українських військових російській ФСБ за гроші. Їх обвинувачують у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. 

Про це йдеться в ухвалі Хмельницького міськрайонного суду від 27 травня 2024 року.

Суд наклав арешт на її мобільний телефон та на чверть частки квартири.

У вироку зазначається, що громадянка України мала негативне ставлення до чинної влади та підтримувала проросійські погляди. У Службі безпеки України додали, що затримана є місцевою депутаткою. Вона неодноразово передавала ФСБ інформацію про місця дислокації Збройних сил України, блокпости, місця проживання військових, під’їзні дороги до військових частин, периметр територій, місця розташування контрольно-пропускних пунктів, систем спостереження, охорони та оборони в Кам’янець-Подільському районі. Її діти – 42-річний син і 37-річна донька – також брали участь у цій діяльності.

Жінка та її діти добровільно згодилися на участь у цій діяльності, виконуючи завдання на власному авто.

З російськими кураторами вони спілкувалися через телеграм та заборонену мережу “Однокласники”. З лютого до травня 2024 року вони передавали інформацію про місця перебування українських бійців, використовуючи супутникові карти Google Maps.

Усіх трьох фігурантів затримали на гарячому, коли вони шпигували за вогневими групами протиповітряної оборони.

За весь час роботи на окупантів підозрювані отримали 20 тисяч гривень: двічі по 5 тисяч гривень та один раз – 10 тисяч гривень.

Слідчий суддя ухвалив частково задовольнити клопотання слідчого та накласти арешт на майно жінки: мобільний телефон Samsung Galaxy A10S та 1/4 частки квартири з метою збереження речових доказів та забезпечення конфіскації майна як виду покарання.

Слідчі повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вони перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, що у Київській області правоохоронці викрили батька та сина, які на замовлення російської ФСБ допомагали готувати ракетні удари по Україні, а також ховали останки загиблих окупантів під Києвом.

Родина повідомляла геолокацію базування Сил оборони, зокрема й військовослужбовців Сил спеціальних операцій ЗСУ. Також чоловіки передавали ФСБ координати промислових цехів, де виробляють українські безпілотники.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter