Кількість учнів у школах Донеччини скоротилася майже удвічі з початку повномасштабного вторгнення

Дата: 06 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Кількість учнів у школах Донеччини з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну скоротилася майже вдвічі – зі 168 тисяч до 88,6 тисячі.

Про це повідомила директорка департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева під час брифінгу, пише “Укрінформ”.

Одна зі шкіл Красногорівки на Донеччині. Фото: Ed Hapich

Вона також зазначила, що в нинішньому навчальному році кількість учнів у школах Донецької області скоротилася на чотири тисячі.

Сідашева пояснила це тим, що батьки учнів виїжджали з області й знаходили заклади освіти на безпечних територіях, тобто діти евакуювалися разом зі своїми родинами.

Діти змінювали дистанційне навчання у школах Донеччини та йшли у школи за місцем свого тимчасового проживання, які працюють у звичайному режимі, сказала вона.

Нагадаємо, що через воєнні дії та регулярні ракетні обстріли з боку Російської Федерації понад 25% дітей, які нині перебувають в Україні, позбавлені можливості повноцінно навчатися.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Миколаївщині замість зруйнованого росіянами навчального закладу відкрили тимчасову школу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter