Уряд дозволив, щоб соціальні працівники змогли працювати в більшій кількості підрозділів ЗСУ

Дата: 05 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд розширив дію експериментального проєкту, у межах якого в ЗСУ розпочинають роботу соціальні працівники, які допомагають розв’язувати цивільні питання та цивільні проблеми військового та його сім’ї.

Про це розповіли в Кабміні. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Yasuyoshi Chiba / AFP

Цього року проєкт охопить 35 підрозділів, які визначив Генеральний штаб ЗСУ. Торік таких було всього п’ять. 

Військовослужбовець чи члени його родини можуть звернутися по допомогу екстрено (кризове реагування). Підставою для цього може бути їхня особиста заява, заява командира частини, де діє експеримент, або заява третьої сторони, якій стало відомо про необхідність надання послуги екстрено. 

Родичі бійців, які вже скористалися послугою, кажуть, що лишилися задоволені. 

“Військові, перебуваючи на території бойових дій, де виконують своє основне завдання захистити мирне населення, зберегти наше життя, вони мають бути впевнені, що їхні сім’ї, близькі мають підтримку в цивільному житті, і в них все окей, і будь-які питання допоможуть вирішити громадські організації або відповідні структури. Буває дуже важко справитися самому і коли ти розумієш, що на тобі, крім твоїх обов’язків як жінки, на твої плечі лягають обов’язки чоловіка, тому що його зараз немає вдома”, – ділиться роздумами дружина військового 135 ОБТрО Наталя Середа.

Нагадаємо, що Міноборони створило шаблони понад 80 стандартизованих рапортів. Це важливо, адже рапорт є основним інструментом, щоб повідомити про порушене право у війську, але чимало бійців та бійчинь не знають, що можуть подати його в певних ситуаціях. Також через відсутність єдиного шаблона в частинах могли відмовляти реєструвати документ, бо не дотримано стандарту, який у різних місцях міг бути різним. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter