У Франції екоактивістка заклеїла апокаліптичним постером картину Клода Моне

Дата: 02 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Франції екоактивістка заклеїла апокаліптичним постером картину імпресіоніста Клода Моне в музеї д’Орсе, щоб привернути увагу до проблем сільського господарства через кліматичні зміни. 

Про це пише Associated Press (AP).

Джерело: Riposte Alimentaire / AP

Активістка заклеїла майже половину картини “Макове поле” постером з апокаліптичним баченням тієї самої сцени. Тим самим активістка прагнула продемонструвати, як виглядатиме таке ж макове поле у 2100 році без додаткових заходів проти зміни клімату — “зруйноване полумʼям і посухою”.

Жінку затримали на час слідства. Чи пошкоджена картина внаслідок інциденту, музей не коментував. 

“Макове поле” пензля Клода Моне. Фото з відкритих джерел

Ця акція стала останньою з низки заходів, організованих групою Food Riposte й спрямованих проти творів мистецтва у Франції із закликами до дій щодо захисту продовольчих запасів від подальшої шкоди клімату.

Музей д’Орсе є найкращим туристичним напрямком, у ньому зберігається декілька найулюбленіших у світі робіт імпресіоністів.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в січні 2024 року у Франції, в Ліонському музеї красних мистецтв дві екоактивістки руху Riposte Alimentaire облили супом картину “Весна” художника-імпресіоніста Клода Моне, намагаючись таким чином привернути увагу до кліматичної кризи й проблем у сільськогосподарському секторі країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter