У Франції екоактивістки влаштували чергову акцію: облили супом картину Клода Моне

Дата: 11 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У Франції, в Ліонському музеї красних мистецтв дві екоактивістки руху Riposte Alimentaire облили супом картину “Весна” художника-імпресіоніста Клода Моне, намагаючись таким чином привернути увагу до кліматичної кризи і проблем у сільськогосподарському секторі країни.

Про це повідомили на сторінці руху у мережі Х.

Джерело: сторінка руху Riposte Alimentaire у мережі Х

“Ця весна буде єдиною, яка у нас залишиться, якщо ми не відреагуємо. Що будуть малювати наші майбутні художники? Про що ми мріятимемо, якщо весни більше не буде?” – заявили активістки під час акції.

Пізніше міська влада регіону Овернь-Рон-Альп повідомила про те, що екоактивісток заарештували й притягнули до відповідальності, наголосивши на тому, що “немає жодного виправдання нападу на витвір мистецтва, який є частиною спадщини французького народу”.

Жаль з приводу дій, спрямованих проти картини Моне, висловив також мер Ліона Грегорі Дусе. Але за його словами, занепокоєння активістів з приводу екології в умовах складної кліматичної ситуації є законним.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Парижі в музеї Лувр дві екоактивістки руху Riposte Alimentaire облили супом картину “Мона Ліза” Леонардо да Вінчі: таким чином вони намагалися привернути увагу до проблем сільськогосподарської галузі Франції.

Інцидент стався на тлі кількаденних протестів французьких фермерів проти низької заробітної плати, зростання витрат та “надмірного регулювання” з боку уряду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter