На Київщині збудують другу чергу “Містечка Хансена” для переселенців

Дата: 16 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У селі Колонщина у Київській області збудують другу чергу “Чудо-містечка Хансена” для внутрішньо переміщених осіб літнього віку – там зможуть оселитися до 200 людей. Містечко – це комплекс індивідуальних житлових будинків та об’єктів інфраструктури. 

Про це розповів очільник Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко.

Фото: Руслан Кравченко, голова Київської ОДА

Першу чергу відкрили ще восени 2023 року – у комплексі вже мешкають 105 родин. Це 160 людей від 65 до 100 років з Донеччини, Херсонщини, Луганщини, Запоріжжя, Сумщини, Харківщини. 

Проживання у містечку абсолютно безплатне, мешканці навіть не сплачують за комунальні послуги.

Усі оселі відремонтовані та повністю забезпечені меблями, облаштовані сантехнікою, побутовою технікою, кондиціонерами, посудом, текстилем. Кожне помешкання має вихід на власну терасу. 

“Є також все, щоб проводити дозвілля. На території вже відкрили Клабхаус. Тут розмістили кінотеатр, їдальню з терасою, салон краси, спортзал, бібліотеку тощо. Родини мають власний невеликий город. А в перспективі планують завести курей та кіз”, – розповів Кравченко.

Фото: Руслан Кравченко, голова Київської ОДА

Більшість сімей вже не зможуть повернутися до себе додому, тому будуть мешкати в “Чудо-містечку” постійно.

Загалом ще побудують оселі для 115 родин.

На території “Містечка Хансена” також зведуть школу для ВПО. Нова школа на 700 учнів буде побудована в Тарасівці. Школу відкриють у 2025 році завдяки підтримці американського благодійника Делла Лоя Хансена.

Фото: Руслан Кравченко, голова Київської ОДА

Площа школи майже 6,5 тисячі кв. м. Тут облаштують 27 класів, бібліотеку, спортзал, укриття, два спортивні корти, а також конференц-зал. 

Згодом тут планують збудувати садочок, бібліотеку, басейн та Будинок культури.

Нагадаємо, що у квітні в Києві для 400 внутрішньо переміщених осіб з Луганщини облаштували тимчасове житло у гуртожитку Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter