У Німеччині 8 і 9 травня заборонили демонструвати російську символіку

Дата: 08 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Поліція Берліна заборонила демонструвати російську символіку на пам’ятних заходах, які відбудуться 8 та 9 травня з нагоди 79-х роковин перемоги над нацизмом.

Про це повідомляє видання RBB24.

Фото: Associated Press

Берлінська поліція опублікувала правила, які поширюються на радянські меморіали в місті та його найближчих околицях. Відповідно, у середу та четвер на радянських меморіалах у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайді, а також у їхній безпосередній близькості забороняється вивішувати низку символів.

Серед іншого йдеться про російські прапори, георгіївські стрічки, уніформу чи частини форменого одягу, що відповідають відмітним знакам, зокрема у “видозмінених формах”. Заборонено також марші, військові пісні й символи, які прославляють вторгнення РФ в Україну, наприклад літера Z.

За даними поліції, від цих правил звільнені ветерани Другої світової війни, дипломати та інші представники держави.

Тим часом посольство Росії в Берліні закликало столичну владу зняти заборону на розміщення російських прапорів та іншої символіки.

“Ми вважаємо це дискримінацією, що суперечить духу історичного примирення між народами Росії та Німеччини в післявоєнний період. Ми вважаємо рішення берлінської влади неприйнятним”, – заявили в посольстві.

Цього року виповнюється 79 років від дня закінчення Другої світової війни. У Німеччині відповідні заходи відбуваються 8 травня, у Росії та низці інших колишніх радянських республіках – тільки 9 травня.

Нагадаємо, що цьогоріч в Україні вперше відзначають 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Це повʼязане з тим, що минулого року Верховна Рада внесла зміни до відповідного закону. Вихідний день відтепер також буде 8 травня, коли завершиться дія воєнного стану в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter