Петиція про надання звання Героя України активісту і військовослужбовцю Павлові Петриченку набрала 25 тисяч голосів

Дата: 29 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Петиція про надання звання Героя України активісту і молодшому сержанту 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Павлові Петриченку, який загинув на Донеччині під час виконання бойового завдання, набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Про це йдеться на сайті електронних петицій.

Павло Петриченко. Фото з фейсбуку

“Павло був не лише мужнім воїном, але й активним громадським діячем. До повномасштабного вторгнення він брав участь у багатьох важливих ініціативах, боровся за справедливість та кращу долю України. Павло загинув за день до свого дня народження – 16 квітня, йому мало виповнитися 32 роки”, – написав ініціатор петиції Максим Кицюк.

До повномасштабного вторгнення Павло був громадським активістом – учасником Євромайдану, Революції гідності, руху “Хто замовив Катю Гандзюк?”, організатором акцій на підтримку Сергія Стерненка тощо.

У березні 2022 він займався розбудовою волонтерського центру Сергія Притули та мілітарного напряму фонду. Вже у квітні доєднався до лав ЗСУ, де за свою службу був відзначений низкою державних нагород – відзнакою головнокомандувача “Золотий хрест”, орденом “За мужність” ІІІ ступеня, відзнакою головнокомандувача “Хрест хоробрих”, а також нагородною зброєю тощо.

Крім того, активіст отримав дві контузії, попри які не здався і продовжував захищати Україну.

Павло Петриченко брав активну учать у звільненні Херсонщини, у найзапекліших боях на Сході України – за Авдіївку, Кліщіївку, Красногорівку. Кількість знищеної ворожої сили та техніки противника вимірювалася сотнями. Павло про це дуже рідко розповідав, проте десятки відео з його “очей” підтверджують всі ці слова на ділі.

Павло Петриченко був командиром відділення БпЛА 59 ОМПБр, в аеророзвідці та безпосередній роботі з ударними дронами, завдяки його злагодженій командній роботі було зірвано сотні атак ворога, а також розвідано чимало критично необхідних даних для ведення війни. Однією з таких історій був порятунок збитих українських пілотів – за що, власне, Павло отримав одну зі своїх нагород. Ризикуючи власним життям, з побратимами вони врятували українських пілотів після підбиття літака, падіння якого Павло помітив під час ведення аеророзвідки.

“Є чимало відеопідтверджень бойового шляху та звитяг Павла – і де він літає дроном в окупований Донецьк і “скидами” ліквідує цілі, нищив техніку та живу силу противника, проводив аналіз та розвідку територій уздовж лінії фронту. Павло завжди вважав, що дуже важливо знищувати ворожу техніку та оприлюднювати роботу операторів безпілотників”, – йдеться на сайті петицій.

Нагадаємо, на фронті загинув боєць 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, громадський активіст, автор петиції про обмеження онлайн-казино для військовослужбовців під час воєнного стану Павло Петриченко. 

За кілька тижнів до повномасштабної війни він очолив штаб майбутньої партії Сергія Притули, про що планували оголосити в березні 2022 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter