Франція викликає посла Росії через загибель двох волонтерів у Бериславі

Дата: 05 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ Франції викличе посла РФ у країні Олексія Мєшкова, щоб засудити російські удари по Бериславу на Херсонщині, внаслідок яких загинули двоє французьких волонтерів. 

Про це з посиланням на джерела серед дипломатів повідомляє BFMTV. 

Олексій Мєшков. Фото: BFMTV

Атака, внаслідок якої загинули двоє волонтерів, трапилася 1 лютого. Росіяни обстріляли їх безпілотником. 

За даними журналістів, Париж окрім засудження самої атаки “також засудить відродження дезінформації проти Франції”. Річ у тім, що міністерство збройних сил країни виявило “скоординований маневр Росії” з поширення неправдивої інформації щодо Франції, а активізувалося це після того, як влада країни ухвалила нові постачання зброї до України. 

Це не перший раз, коли влади демократичних країн запрошують російських дипломатів, щоб засудити воєнні злочини, які вчиняють росіяни в Україні. До прикладу, у 2022-му в Канаді російського посла Олега Степанова викликали до МЗС, щоб показати фотографії звірств у Бучі. У відповідь Степанов почав розповідати, що численні докази вбивств цивільних є “фейком”, а запрошення до канадського МЗС назвав “політичним демаршем”. 

Нагадаємо, що загибель французьких волонтерів на Херсонщині розслідуватиме прокуратура Франції. 

Російські військові не вперше скидають вибухівку з дронів або атакують безпілотниками, унаслідок чого отримують поранення або гинуть цивільні та волонтери.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter