У Миколаєві затримали чоловіка за підозрою в наведенні російських ракет на шпиталі ЗСУ

Дата: 22 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Миколаєві затримали чоловіка за підозрою в зборі розвідданих  про Сили оборони в місті, а також у наведенні російських ракет на шпиталі Збройних сил України.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Джерело: СБУ

Підозрюваний намагався виявити місця базування бойових підрозділів ЗСУ та з’ясувати про наявне озброєння. Але насамперед ворога цікавили локації військових шпиталів та інших медзакладів, де проходили лікування та реабілітацію українські захисники.

Також зловмисник робив для росіян схеми оборонних пунктів поблизу ключових мостів, якими могла рухатися військова техніка Сил оборони.

Окупанти розраховували отримати розвідвідомості від свого інформатора для підготовки ракетно-дронових ударів по військовій інфраструктурі обласного центру, уточнили в СБУ. Проте співробітники служби своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії і затримали у власному помешканні.

“Завдяки оперативному реагуванню Служби безпеки було зірвано плани агресора щодо серії повітряних атак на об’єкти українських оборонців”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився співробітник місцевого комунального підприємства. Чоловік потрапив до поля зору російських спецслужб через прокремлівські погляди, які оприлюднював у соцмережах. На нього дистанційно вийшов їхній представник і запропонував співпрацю у війні проти України.

Для виконання ворожих завдань фігурант об’їжджав місто на власному автомобілі та приховано фіксував локації потрібних об’єктів. Отримані відомості позначав на електронних мапах, про що повідомляв в анонімному чаті російському куратору.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру за частиною 3 статті 114-2 Кримінального кодексу України – несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану.

Підозрюваного взяли під варту, йому загрожує 12 років ув’язнення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Запорізькій області правоохоронці затримали чоловіка, ймовірно за наведенням якого росіяни обстріляли житлові будинки в селищі Степногірськ перед новим роком.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter