У Запорізькій області затримали охоронця дитсадка, який наводив російські ракети на будинки цивільних

Дата: 16 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Запорізькій області правоохоронці затримали чоловіка, ймовірно за наведенням якого росіяни обстріляли житлові будинки в селищі Степногірськ перед новим роком.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Слідчі встановили, що за наведенням затриманого окупанти обстріляли житлові будинки в селищі Степногірськ напередодні 2024 року. Тоді внаслідок ворожого удару загинув 43-річний чоловік, були пошкоджені та зруйновані приватні оселі.

Затриманий – охоронець місцевого дитсадка. У грудні минулого року його дистанційно завербував представник головного управління Генштабу Збройних сил РФ (відомого як ГРУ). До поля зору окупантів чоловік потрапив через свою знайому – хористку місцевої церкви УПЦ МП, яка виїхала на тимчасово окуповану частину Запорізької області, де працює на російську спецслужбу.

За вказівками російської розвідки, чоловік збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення Сил оборони на Запорізькому напрямку. Особливо окупантів цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки українських військ.

Крім того, він коригував ракетні удари РФ по цивільній та критичній інфраструктурі регіону, через що постраждали мирні жителі.

Есбівці затримали російського агента в його власному будинку. Під час обшуку в нього вилучили мобільний телефон, який той використовував для спілкування з російським ГРУ через популярний месенджер.

Наразі затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Він перебуває під вартою. Чоловікові загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що 30 грудня 2023 року в Степногірську Запорізької області внаслідок обстрілу військ РФ загинув чоловік, який цього дня святкував день народження. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter