PepsiCo заборонила згадувати війну в Україні у своїй рекламі

Дата: 14 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Компанія PepsiCo в межах рекламної стратегії заборонила згадувати про війну в Україні та підтримку української армії.

Про це пише ініціатива B4Ukraine, що відслідковує присутність міжнародного бізнесу у Росії після повномасштабного вторгнення в Україну.

Джерело: b4ukraine.org

Організація цитує бриф PepsiCo, складений восени 2023 року, коли компанія вела пошук нового рекламного та піар-агентства в Україні: “НІ: згадки про війну, бойові дії, агресію, військовослужбовців (з боку бренду), Збройні сили України. НІ: підтримка України та армії. НІ: негативна конотація, що створює відчуття „небезпеки“.

Представники B4Ukraine звернулися за коментарями до офісів Pepsi в Україні та США, але відповіді станом на 14 січня не отримали.

Нагадаємо, що у вересні 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло PepsiCo до переліку міжнародних спонсорів війни. На сайті НАЗК йдеться, що компанія обіцяла припинити виробництво напоїв у Росії після початку повномасштабної війни, але не зробила цього.

Минулого року PepsiCo збільшила виторг до 2,59 мільярда доларів, зокрема, чистий прибуток виріс на 333% до 525 мільйонів доларів, порівняно з 2021 роком. З цих грошей до бюджету Росії сплатили понад 115 мільйонів доларів або 8,29 мільярда рублів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter