В Італії скасували пропагандистську виставку про “швидке відновлення” Маріуполя під окупацією

Дата: 09 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Мерія італійського міста Модена на звернення української сторони відкликала дозвіл на проведення пропагандистської виставки про окупований Маріуполь.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Наслідки російської окупації Маріуполя. Джерело: Маріупольська міська рада

“Щиро вітаємо це рішення. Вдячні як мерії міста, так і українцям в Італії, які не дали ввести в оману італійське суспільство про наслідки російських злочинів в Маріуполі та Україні”, – написав він.

Український дипломат закликав і інші міста у світі не надавати майданчиків для російських провокацій: це стане важливим внеском у перемогу України над російською агресією.

Про те, що в італійському місті Модена 20 січня 2024 року заплановано проведення пропагандистського заходу про те, як Маріуполь переживає “швидкий процес відновлення” після того, як його окупувала Росія, стало відомо на початку січня.

У МЗС України назвали його проведення провокацією й доручили українському посольству в Римі підготувати офіційне звернення.

Тоді Ніколенко підкреслив, що на офіційному рівні Італія рішуче підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, тож “очікуємо, що на цей пропагандистський захід буде відповідна реакція”.

Українці, які живуть в Італії, закликали бойкотувати виставку, а також інші пропагандистські заходи росіян.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter