Унаслідок масованої повітряної атаки РФ на Україну загинули щонайменше 30 людей – Клименко

Дата: 29 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Станом на вечір 29 грудня відомо про 30 загиблих та понад 160 поранених внаслідок ранкового масованого удару Російської Федерації по Україні.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Наслідки російської атаки на Україну. Джерело: телеграм-канал Ігоря Клименка

“53 людини сьогодні врятували наші титани з ДСНС. 8 із врятованих дістали з-під завалів. Дякую кожному та кожній, хто сьогодні рятував, допомагав, піклувався. Хто робив неможливе заради порятунку інших”, – зазначив Клименко.

Він уточнив, що станом на 19:30 було відомо про 30 загиблих та більш як 160 поранених внаслідок ранкового масованого удару Росії по території України.

Наслідки російської атаки на Україну. Джерело: телеграм-канал Ігоря Клименка

Нагадаємо, за попередніми даними, вночі та зранку 29 грудня російська армія атакувала Україну 158 засобами повітряного нападу: 122 ракетами різних типів та 36 ударними безпілотниками.

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук заявив, що це була найбільш масована повітряна атака. Силам та засобам ППО вдалося знищити 114 зі 158 повітряних цілей: 27 ударних БпЛА та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що з вечора четверга 28 грудня Росія масовано атакувала Україну дронами, вночі та вранці 29 грудня – продовжила бити ракетами. Вибухи пролунали в низці міст, зокрема у Львові, Харкові, Запоріжжі, Дніпрі, Одесі та Конотопі Сумської області є влучання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter