У США поліцейський застрелив жінку, яка звернулася до служби порятунку через домашнє насильство

Дата: 25 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Помічник шерифа округу Лос-Анджелес застрелив 27-річну жінку, яка зателефонувала в службу порятунку 911 і повідомила, що на неї напав колишній хлопець. Три роки тому він убив ще одну людину за аналогічних обставин. 

Про це пише The Guardian.

Ніані Фінлейсон. Фото: Bradley Gage

Так, 4 грудня Ніані Фінлейсон зателефонувала в поліцію й повідомила про те, що її колишній хлопець вчиняє щодо неї домашнє насильство. Поліцейські прибули до квартири Фінлейсон, де вона перебувала зі своєю дев’ятирічною донькою, яку поранив колишній партнер жінки. Фінлейсон вимагала вигнати чоловіка з квартири.

Точні обставини, що призвели до смертельної стрілянини, поки невідомі. Жінка померла від численних вогнепальних поранень.

Поліція Лос-Анджелеса каже, що в жінки був ніж і вона погрожувала своєму колишньому хлопцеві, після чого помічник шерифа Тай Шелтон відкрив вогонь. Сім’я оскаржила версію поліції, заявивши, що Фінлейсон потребувала допомоги й не становила жодної загрози для офіцерів.

Донька жінки, яка стала свідкою стрілянини, також заявляє, що поліцейські збрехали.

Сім’я Фінлейсон подала судовий позов проти округу й департаменту шерифа, звинувачуючи їх у протиправній смерті, нападі й порушенні громадянських прав. У поліції Лос-Анджелеса заявили, що оприлюднять відеозаписи з нагрудних камер до наступного тижня, а також ретельно перевірять, що сталось, і визначать, чи була стрілянина юридично обґрунтованою.

Раніше Шелтон уже вбивав людину в аналогічному випадку. У 2020 році він смертельно поранив у груди 61-річного Майкла Томаса, коли виїжджав на виклик щодо домашнього насильства. Вбивство не було зафіксоване на камеру.

Цей випадок був одним із серії вбивств, скоєних поліцією Лос-Анджелеса того року. Ці події спричинили масштабні протести, проте прокурори відмовилися висувати звинувачення проти Шелтона.

Нагадаємо, що у 2022 році в США конгресмени ухвалили новий законопроєкт про посилення контролю за обігом зброї. Його вважають одним з найважливіших за останні 30 років.

Закон ухвалили після значного резонансу через два великі інциденти зі стріляниною, що сталися минулого місяця, – у супермаркеті в Буффало (штат Нью-Йорк) і в початковій школі в Ювальді (штат Техас), унаслідок яких загинула 31 людина.

Читайте також: Поліцейський застрелив людину під час виконання: де витоки проблеми

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter