У Києві побили правозахисника, що виступає на захист геїв

Дата: 29 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Під час побиття Ніка Картера і його друга нападники згадували про їхню сексуальну орієнтацію.

Як повідомляє Центр громадянських свобод, 14 вересня о 22:00 в Києві біля станції метро “Оболонь” четверо невідомих жорстоко побили правозахисника Ніка Картера і його друга пана Кондратова.

На виході з супермаркету на них напали четверо невідомих чоловіків, які, б’ючи їх, згадували їх сексуальну орієнтацію. Нік Картер отримав серйозні травми обличчя, а у пана Кондратова – струс головного мозку. Крім того, у Кондратова вкрали особисті речі і гроші“, – повідомляють у Центрі громадянських свобод.

Як тільки нападники пішли, правозахисник зателефонував до міліції. Міліціонери взяли письмову заяву і викликали швидку допомогу, яка доправила хлопців до лікарні.

Але 16 вересня Ніку Картеру повідомили, що його заява, написана ввечері після нападу, загубилася, і співробітники міліції попросили його приїхати в Оболонське районне управління ГУМВС для подання нової скарги. Правозахисник вважає, що при повторному зверненні до міліції до нього поставилися неввічливо.

Нік Картер – правозахисник, що проживає в Києві, відкрито відстоює права ЛГБТ. Він виступає на різних ток-шоу, розповідаючи про переслідування ЛГБТ в Україні на українському телебаченні. Також він брав участь у демонстраціях на підтримку ЛГБТ-спільноти, включаючи Марш рівності в червні 2015 року.

Через свою публічну діяльність Нік Картер ось вже впродовж декількох місяців страждає від цькування і погроз. Невідомі постійно дзвонять йому по телефону і погрожують у соціальних мережах“, – повідомляють у Центрі громадянських свобод.

Фото: Гей-Альянс Україна

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter