На територію, підконтрольну Україні, вдалося повернути ще трьох дітей

Дата: 10 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

До неокупованої території України повернули дві родини, у яких виховують трьох дітей. Зараз їм надають необхідну медичну допомогу.

Про це 9 листопада повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Ілюстративне фото. Джерело: freepik.com

“… для того, щоб повернути дві родини, в яких виховуються діти, працювали Офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, благодійна організація Save Ukraine, органи опіки та піклування, служба у справах дітей… Вітаю сім’ї з поверненням. Бажаю якнайшвидше адаптуватися на новому місці. А ми допоможемо на всіх етапах”, – наголосив посадовець.

Він додав, що батьки та діти зараз працюють з психологами, їм надають необхідну медичну допомогу.

За словами чиновника, загалом від початку 2023 року повернули до України 146 дітей Херсонщини.

Нагадаємо, наприкінці жовтня на підконтрольну територію України повернули ще чотирьох українських дітей, викрадених окупантами.

Раніше ZMINA повідомляла, що російська влада влаштувала низці іноземних журналістів поїздку до табору, де тримають викрадених з окупованих територій України дітей.  

У таборі, куди привезли журналістів, тримають 179 підлітків від 15 до 17 років з Луганщини, Запоріжжя та Херсонщини.

Влада в Росії та Білорусі, що також причетна до депортацій дітей з окупованих українських територій, періодично влаштовує зустрічі з викраденими для іноземних представників. Так, на початку жовтня низка дипломатів опинились у білоруському Полоцьку на зустрічі з підлітками з Лисичанська та Сєвєродонецька. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter