Українське МЗС назвало антисемітськими чергові заяви Путіна про етнічне походження Зеленського

Дата: 05 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ України закликало світ відреагувати на чергові антисемітські заяви президента Росії Володимира Путіна. Останній заявив, що “західні куратори поставили на чолі України етнічного єврея”, щоб “прикрити антилюдську сутність сучасної України”

З таким закликом виступив речник МЗС України Олег Ніколенко

Путін сказав, що нібито етнічна належність Зеленського робить “ситуацію надзвичайно огидною”. 

“Етнічний єврей прикриває героїзацію нацизму і тих, хто очолював свого часу Голокост в Україні, а це знищення півтора мільйона людей. І найкраще це розуміють пересічні громадяни Ізраїлю”, – сказав російський керманич. 

Путін також додав, що розуміння пересічних громадян Ізраїлю щодо Зеленського можна прочитати в інтернеті, втім відомо, що Путін не користується всесвітньою мережею, про що казав сам.  

Речник українського МЗС, коментуючи слова Путіна, звернув увагу, що його “хронічна фіксація на етнічному походженні українського президента є черговим виявом глибоко вкоріненого антисемітизму російських еліт”. 

Це не вперше, коли російський керманич вдається до антисемітизму, обговорюючи президента України. У червні він, посилаючись на “друзів-євреїв”, назвав Зеленського не євреєм, а ганьбою єврейського народу”. 

Не гребують подібними заявами й інші російські посадовці, наприклад очільник МЗС Сергій Лавров. Він заявив, що США сформували коаліцію європейських держав для розв’язання “російського питання” так само, як Гітлер ухвалив “остаточне рішення для європейських євреїв”, а до цього казав, що “Гітлер мав єврейську кров”.  

Нагадаємо, що генпрокуратура Литви почала розслідування через антисемітські публікації депутата сейму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter