Росіяни викрали ще 450 дітей з окупованих територій

Дата: 17 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

З окупованих територій України російські окупанти викрали ще щонайменше 450 дітей. 

Про це розповіли у Центрі національного спротиву. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Carlos Barria/Reuters

До російського міста Ярославль вивезли півсотні старшокласників для того, щоб агітувати їх вступити у тамтешній виш ім. Демідова. 

Окрім цього частину дітей вивезли до санаторіїв. Росіяни традиційно називають викрадення та поміщення дітей до таких закладів “оздоровленням”. 

Так, дві сотні дітей викрали з Довжанська до російського міста Анапа, ще дві сотні – до Краснодарського краю. З цих дітей 150 мешкали у Каховському та Генічеському районах Херсонщини, а 50 дітей – на окупованих територіях Запоріжжя. 

Нагадаємо, що підозрювана Міжнародним кримінальним судом у депортаціях дітей з України російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова  розповіла, що росіяни вивезли до своєї країни щонайменше 700 тисяч дітей. 

ZMINA вже розповідала, як влада РФ намагається якнайшвидше віддавати дітей у російські сім’ї. За допомогу у викраденні громадяни Росії отримують гроші у вигляді “соцпідтримки”.

Так, за всиновлення отримують суми в проміжку від 28 до 156 тисяч рублів щомісячно, що значно більше, ніж середня зарплата в деяких російських регіонах. Відомі випадки, коли з віддалених регіонів РФ на тимчасово окуповану територію України приїжджали сім’ї та всиновлювали одразу по 10–12 дітей.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter