Журналістку полтавського видання “ЗМІСТ” змусили покинути нараду у міськраді на вимогу депутата

Дата: 10 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Журналістку полтавського видання “Зміст” попросили покинути нараду в Полтавській міській раді щодо цивільного захисту і військових закупівель, на яку напередодні запросили медійників.

Про це редакція видання “ЗМІСТ” повідомила в своєму телеграм-каналі.

Фото: видання “ЗМІСТ”

Засідання довелось покинути за ініціативи депутата Євгена Диканя. Аргументація посадовця звучала так: “Тепер стоп. Як депутат, я проти, щоб журналісти чули зараз хто і що. Звичайно, сидить, записує. Я ж кажу”.

Журналісти наголошують, що ніхто з членів наради не був проти присутності журналістки, але і не висловили незгоди із позицією окремого депутата.

“Ми допускаємо, що окремі військові питання потребують відсутності медіа, але саме цей захід анонсувала секретар міської ради Катерина Ямщикова, запросивши туди журналістів. Мало того, ми погодилися узгодити матеріал перед публікацією”, – додають у виданні.

Редакція вважає, що Дикань не хоче, аби громада знала про закупівлі військовим, за які платить, особливо в контексті останніх неоднозначних новин щодо закупівель.

“Ми ж хочемо, щоб наші читачі знали як бажання однієї людини можуть вплинути на публічність обговорення критично важливого напрямку у нашій громаді, яке завчасно анонсували”, – додали в редакції. 

Видання звернулося до керівників партій, що становлять більшість у Полтавській міській раді, з проханням вплинути на своїх представників, щоб вони не порушували прав журналістів і принципи свободи слова. Подібні звернення також планують направити у відповідні комітети Верховної Ради, офісу омбудсмана та правозахисні організації.

Нагадаємо, за даними Інституту масової інформації (ІМІ), 68% медійників заявили про зростання кібертиску з початку повномасштабної війни в Україні, причому найчастіше про тиск кажуть блогери – 82%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter