В Україні запрацювала платформа з протидії кібербулінгу

Дата: 29 Липня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні створили інформаційну платформу протидії кібербулінгу, де можна знайти поради психологів та фахівців з інформаційної гігієни та права.

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

Ілюстративне фото. Джерело: childrensmercy.org

До створення інформаційної платформи команда проєкту залучила українських психологів, а також експертів у галузі інформаційної гігієни та права.

На платформі зібрали практичні поради експертів про те, як справлятися з кібербулінгом, юридичні рекомендації, реальні історії підлітків, які стикалися з цькуванням, а також перелік ресурсів, фільмів і подкастів про інформаційну безпеку.

Як інформує видання, проєкт створений для зменшення негативного впливу кібербулінгу на підлітків, а також для інформування батьків про його ознаки та наслідки.

За даними дитячого фонду ООН UNICEF (ЮНІСЕФ), приблизно 37% молодих людей у віці від 12 до 17 років стикалися з булінгом в інтернеті, до того ж 30% з них неодноразово. 29% опитаних українських підлітків були жертвами інтернет-цькування. З них 16% пропускали шкільні заняття через кібербулінг.

Ознайомитися із платформою можна за посиланням.

Проєкт ініціювала ГО GoLocal за підтримки E-Governance Academy. До створення платформи долучили українських психологів й експертів у галузі інформаційної гігієни.

Нагадаємо, на початку липня 2022 набула чинності поправка до Кримінального кодексу Японії, відповідно до якої за образу людини в інтернеті можна потрапити до в’язниці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter