У Полтаві відкрили безпечний простір, де жінки безоплатно отримуватимуть соціальні та юридичні послуги

Дата: 25 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Працюємо в Україні з 2019 року і до повномасштабного вторгнення в основному працювали у сфері сексуальної просвіти. Коли почалася повномасштабна війна, ми дуже сильно розширили нашу діяльність. Це простір, який буде функціонувати в рамках нашого спільного проєкту з ЮНІСЕФ, Дитячим фондом ООН. Вони є донором цього проєкту”, – розповіла Чекалова.

Такий безпечний жіночий простір уже діє в Бучі на Київщині. Найближчим часом подібні місця з’явиться в Сумах, Харкові та Павлограді. Проєкт планують реалізовувати до кінця цього року.

Фото: “Суспільне. Полтава”

По допомогу тут можна звернутися до психологині, юристки чи соціальної працівниці. Послуги безоплатні та конфіденційні. Для консультацій працюватимуть окремі кабінети. На консультацію чи групові заняття жінка може прийти з дитиною. Для цього в безпечному просторі створили необхідні умови.

“У нас завжди є corner space (оптимально використаний простір у куті. – Ред.) для дітей, де є іграшки, де мама, коли приходить на консультацію, може завжди залишити дитину. У нас будуть різні майстер-класи. Це малювання, в’язання, свічковаріння, розглядаємо йогу, розглядаємо навіть захист себе”, – зазначила регіональна координаторка проєкту Ольга Дем’янко.

Адреса клубу: вулиця Котляревського, 2-А.

Графік роботи: з вівторка по суботу з 10:00 до 18:00

Нагадаємо, наприкінці червня в Бучі на Київщині громадська організація “Дівчата” ініціювала відкриття дружнього простору для жінок і дівчат, який матиме ту саму назву, що й організація.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter